19-6 Update berichtgeving COVID-19

Wedstrijden en evenementen per 26 juni weer mogelijk

Het kabinet heeft vrijdagavond bekend gemaakt per 26 juni stap vier in het heropeningsplan te gaan zetten. Voor de sport betekent dit onder meer dat wedstrijden vanaf 26 juni voor iedereen zijn toegestaan en dat publiek bij amateurwedstrijden en -trainingen weer welkom is, met inachtneming van de anderhalve meter afstand en met vaste zitplaatsen.

Ook mogen sportlocaties, waaronder de zwembaden, vanaf 26 juni weer honderd procent van hun capaciteit op anderhalve meter afstand gebruiken en niemand hoeft tijdens het sporten onderling afstand te houden als dit de sportbeoefening in de weg staat.

In de loop van volgende week wordt de nieuwe versie van het Protocol Verantwoord Zwemmen (versie 6.0) gepubliceerd op de website van de KNZB en www.water-vrij.nl en op de website van NOC*NSF wordt maandag een update geplaatst van het landelijke sportprotocol.

Vanaf 26 juni zijn er ook weer grotere evenementen mogelijk (tot maximaal 25.000 bezoekers). Die evenementen moeten voldoen aan verschillende regels. Zo hebben bezoekers van 13 jaar en ouder een zogenaamd coronatoegangsbewijs nodig. Een coronatoegangsbewijs kun je via de CoronaCheck-app of coronacheck.nl aanmaken met een negatieve testuitslag van maximaal veertig uur oud, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs van maximaal zes maanden oud. Mondkapjes en anderhalve meter afstand houden zijn voor deze evenementen niet verplicht.

Klik hier voor alle regels voor eendaagse evenementen met coronatoegangsbewijzen

Wat dit betekent voor de triathlonsport?

Op kleinere schaal was het al toegestaan om onderlinge wedstrijden te organiseren voor jeugd en volwassenen en met deze nieuwe stap zijn ook landelijke wedstrijden weer mogelijk. De verwachting is dat publiek bij deze kleinere evenementen aanwezig kan zijn, maar dan wel met mondkapjes op en anderhalve meter afstand. Er zijn inmiddels signalen dat ook triathlonevenementen met coronatoegangsbewijzen kunnen (en zullen) worden georganiseerd. Wat er precies kan en mag, is op dit moment nog niet volledig duidelijk. We adviseren organisaties die dit seizoen nog een wedstrijd willen organiseren daarom zo snel mogelijk in gesprek te gaan met de vergunningverlener.

Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer