19-11 Update berichtgeving COVID-19

Terugkeer naar de maatregelen van 13 oktober

Het kabinet heeft woensdag bekend gemaakt dat de verscherpte maatregelen ter bestrijding van het coronavirus niet worden verlengd en dat we per 19 november 00.00 uur teruggaan naar de maatregelen zoals die gelden sinds het instellen van de gedeeltelijke lockdown van 13 oktober.

Goed nieuws voor de triathlonsport is ook dat de zwembaden weer open zijn. Er zijn dus nog wel steeds beperkende maatregelen. Voor binnensporten geldt een maximum van 4 personen (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.

Verder mag iedereen vanaf achttien jaar alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in groepjes van maximaal vier personen.

Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers (met uitzondering van de kleedkamers van zwembaden) zijn gesloten.

Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De jeugd tot achttien jaar mag blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt nog wel stil.

Topsporters mogen blijven sporten op aangewezen topsportlocaties.

Bekijk hier het overzicht van de maatregelen voor de sport op de website van de Rijksoverheid

Bekijk hier de FAQ en het  sportprotocol van NOC*NSF.

 

 

 

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer