16-12 Update berichtgeving COVID-19

Nederland in strenge lockdown

Nederland is vanaf 15 december in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken en zo verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook voor de triathlonsport heeft dat weer gevolgen.

Vanaf dinsdag 15 december is het vijf weken niet toegestaan om in een binnenruimte te sporten. Dat betekent dat zwembaden en sportscholen ten minste tot en met 19 januari 2021 zijn gesloten.

Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden. Iedereen vanaf achttien jaar mag  individueel of met één andere persoon samen sporten. Sport je met iemand samen, dan moet je wel anderhalve afstand van elkaar houden.

Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen.

Jeugd tot achttien jaar mag buiten blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen. Officiële wedstrijden zijn niet toegestaan, onderlinge trainingswedstrijden mogen wel.

Per 17 december mogen topsporters die actief zijn in topsportcompetities weer, onder voorwaarden, in  groepen trainen en wedstrijden spelen. Het gaat daarbij om een selecte groep van 1000 voetballers en 5000 andere topsporters. Zij mogen samen sporten op aangewezen topsportlocaties.

Kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Bekijk hier het overzicht van de maatregelen voor de sport op de website van de Rijksoverheid

Bekijk hier het  sportprotocol van NOC*NSF

Bekijk hier de meest gestelde vragen over het sportprotocol van NOC*NSF

 

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer