Zilver en brons voor Van Anrooij en Goené

WK crosstriathlon Denemarken

Shirin van Anrooij heeft in het Deense Fynn een tweede medaille gewonnen tijdens het ITU Multisports World Championships Festival. De juniore uit Zeeland was na haar tweede plaats in de duathlon ook goed voor zilver in de crosstriathlon. Victor Goené behaalde brons in de wedstrijd voor juniormannen.

Shirin van Anrooij verloor tijdens het zwemmen ruim anderhalve minuut op de latere winnares Pavlina Vargova uit Tsjechië, maar meldde zich met de tweede fietstijd vooraan in de wedstrijd. Op het afsluitende looponderdeel was het Zeeuwse multitalent zelfs de snelste, maar Vargova was niet meer te achterhalen. Kim van ’t Verlaat finishte op de vierde plaats.

Victor Goené kwam in Fynn als vijfde uit het water, maar stoomde middels een derde fietstijd en tweede looptijd door naar de derde plaats. De triatleet uit Veenendaal kwam zeven seconden te kort voor de zilveren medaille. Het goud ging in Fynn naar de Canadees Tate Haugan. De overige Nederlanders – Olaf Jan Bosscher, Alex Kling, Colin Fleming en Quirijn Waaijenberg en Hugo Jan Bosscher– eindigden dicht bij elkaar tussen plaats negen en veertien.

De winst in de eliteraces ging in Fynn naar Ruben Ruzafa uit Spanje en Lesley Paterson uit Groot-Brittannië. Joep Staps finishte bij de mannen als 26ste. Maud Golsteyn werd vlak voor de wedstrijd ziek en kon daardoor niet van start gaan in de vrouwenrace.

In de agegroups was er verder nog een bronzen medaille voor Lars van der Eerden (M40-44).

Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer