Zilver voor Van Anrooij en Van der Most

WK duathlon Denemarken

Sophie van der Most en Shirin van Anrooij hebben op de openingsdag van het ITU Multisport World Championships Festival in Denemarken een zilveren medaille gewonnen in de duathlon. Van der Most was in Odense goed voor de tweede plaats in de beloftenrace voor vrouwen en Van Anrooij greep zilver bij de  juniorenvrouwen. Verder was er brons voor Wesley Mols (beloften) en Joey van ’t Verlaat (junioren).

De wereldtitelstrijd bij de beloften (onder 23 jaar) vond in Odense tegelijkertijd plaats met de elitewedstrijd. De Française Lucie Picard pakte tijdens de eerste run van tien kilometer zo’n twee minuten voorsprong op Van der Most. Op de fiets maakte de atlete uit Maastricht de achterstand goed, maar Picard wist met een snelle afsluitende 5 kilometer de wereldtitel voor zich op te eisen. Van der Most finishte met achttien seconden achterstand als tweede. Lesley Smit was op de achtste plaats de eerste Nederlandse in de elitewedstrijd, kort daarachter gevolgd door Jony Heerink op de negende plaats.

Juniore Shirin van Anrooij maakte in Odense het verschil op de fiets. De Italiaanse Constanza Arpinelli nam bijna een halve minuut voorsprong in de eerste run van 5 kilometer, op een groepje van vier met daarin ook van Anrooij. Het groepje haalde de Italiaanse op de fiets bij en Van Anrooij nam vervolgens de leiding. De alleskunner uit het Zeeuwse Kapelle – die Nederlandse titels behaalde in het veldrijden en atletiek – begon met een minuut voorsprong aan de afsluitende 2,5 kilometer lopen. Ze leek op weg naar de wereldtitel, maar werd op 100 meter voor de finish bijgehaald door Arpinelli, en kwam uiteindelijk twee seconden te kort voor goud.

Van Anrooij was niet lang teleurgesteld. “Ik wist dat de Italiaanse een snelle loopster is, dus moest ik het verschil op de fiets maken. Dat kostte veel energie en ik kon ook echt niet harder meer in de laatste run. Ik heb mijn uiterste best gedaan, meer zat er niet in”, vertelde de eerstejaars juniore, die dinsdag in Denemarken ook nog een gooi naar de wereldtitel gaat doen in de crosstriathlon, na afloop.

De Nederlandse equipe was verder goed voor twee keer brons. Wesley Mols liep en fietste bij de beloften naar de derde plaats achter de Belg Dely Arnoud en de Pool Krzysztof Hadas. Thomas Cremers viel met zijn vierde plaats net buiten het podium. Joey van ’t Verlaat tenslotte, greep achter de Brit Matthew Willis en de Deen Thor Bendix Madsen het brons in de race voor juniormannen.

Ook bij de agegroupers was er succes. Anja Heijen won bij de vrouwen 50-59 zilver en Elly Visser (vrouwen 60-64) veroverde brons.

Shirin van Anrooij en Joey van ’t Verlaat (foto: Jeroen van ’t Verlaat)

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer