Mastertitels voor Auke Geurts en Jeanet van den Berg

NK Masters Zeewolde

Zeewolde was zaterdag het strijdtoneel voor het NK masters (40 jaar en ouder). Auke Geurts en Jeanet van den Berg waren in de Flevopolder het snelst op de olympische afstand en waren zo goed voor de overall titels.

Auke Geurts (45+) kwam na 1500 meter zwemmen in de Aanloophaven en het Wolderwijd als achtste uit het water, maar de ex-mountainbiker maakte op de fiets veel goed. Met de snelste fietstijd meldde hij zich vooraan in de race en tijdens de afsluitende tien kilometer lopen wist Geurts koploper Johan Neevel in te rekenen. Neevel, uitkomend in de 50+ categorie, zag uiteindelijk ook nog de jongere masters Martijn Boot (40+) en Richard de Groot (45+) voorbijkomen. Boot finishte bijna een minuut achter Geurts als tweede en De Groot liep met de snelste looptijd van de dag naar de derde plek.

Jeanet van den Berg (40+) was oppermachtig in de vrouwenwedstrijd. Gonny Rosendaal was de snelste zwemster, maar Van den Berg haalde tijdens het fietsen twee minuten van haar achterstand af en liep vervolgens met een snelle tien kilometer naar de overwinning. Rosendaal finishte ruim vier minuten later als tweede en Marleen Haakma eiste daarachter de derde plaats voor zich op.

Alle Nederlands kampioenen op een rijtje:  Martijn Boot (40+), Auke Geurts (45+), Johan Neevel (50+), Peter van Ravenswaaij (55+), Leo Muijs (60+), Ben Kok (65+), Wim Groot (70+), Roelof de Rooij (75+), Jeanet van den Berg (40+), Gonny Rosendaal (45+), Hilly Panjer (50+), Annemarie Arkema (55+), Cora van Drunen (60+), Elly van der Zijden (65+).

Het mannenpodium in Zeewolde.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

NTB Check-In vereenvoudigt inschrijfproces wedstrijddag

Lees meer