12-5 Update berichtgeving COVID-19

Vanaf 19 mei meer mogelijkheden voor sportbeoefening

Goed nieuws! Het lijkt erop dat vanaf woensdag 19 mei de binnenzwembaden – onder een aantal voorwaarden – weer open mogen. Het kabinet maakte dinsdag in een persconferentie bekend dat mogelijk stap 2 van de versoepelingen volgende week doorgevoerd gaat worden. Hiervoor moet wel het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames 20 procent zijn gedaald ten opzichte van de piek eind april. Is dit niet het geval, dan worden de versoepelingen uitgesteld. Maandag 17 mei zal het kabinet via een persconferentie laten weten of de versoepelingen ook inderdaad doorgevoerd gaan worden.

Binnensportlocaties open
Als de versoepelingen doorgaan, mogen vanaf 19 mei binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, onder voorwaarden open. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in zwembaden. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Buiten sporten in groepen
Ook buiten sporten in groepsverband kan weer vanaf 19 mei, maar er zijn wel voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Jongeren tot en met 26 jaar mochten eerder al meer op het gebied van buiten sporten. Zij mogen buiten gezamenlijk sporten zonder 1,5 meter afstand te houden.

Wedstrijden
Voor wedstrijden zijn er momenteel nog wat onzekerheden. Op basis van het NOC*NSF Heropeningsplan voor de sport worden triathlonwedstrijden gezien als ‘sportieve doorstroomactiviteiten’. Dat zou betekenen dat bij een verdere afschaling van de maatregelen de eerste wedstrijden weer georganiseerd mogen worden, maar hierover hopen we op korte termijn meer duidelijkheid te kunnen geven. Hou onze mediakanalen hiervoor goed in de gaten!

Online informatiebijeenkomst voor jeugdverenigingen
De NTB houdt op maandag 31 mei een online informatiebijeenkomst voor (potentiële) jeugdverenigingen. Het doel van deze bijeenkomst is vooral kennisdelen en het uitwisselen van ervaringen (onder meer met het oog op de heropeningen van de zwembaden en de start van het wedstrijdseizoen). Het programma wordt volgende week bekend.

Klik hier voor alle versoepelingen in stap 2

 

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer