NK sprint duathlon terug op kalender

Hoogerheide decor voor NK duathlon sprint én RBR-series

NK Sprint duathlon terug op kalender

Het NK sprint duathlon is terug op de kalender. Op zondag 6 mei 2018 wordt er in Hoogerheide weer gestreden om de Nederlandse titels op de korte afstand. Het NK stond de afgelopen jaren niet meer op de kalender omdat er geen organisaties beschikbaar waren.

Het NK sprint (2,5 km lopen – 20 fietsen – 5 km lopen) wordt op 6 mei gehouden in combinatie met de Run Bike Run-series. In Hoogerheide zijn alleen overall titels te verdienen, het is geen agegroup-kampioenschap. Het NK duathlon voor jeugd en junioren is net als voorgaande jaren ondergebracht bij het NK Run Bike Run over de kwart afstand in Spijkenisse.

De NTB is erg blij met de terugkeer van het NK sprint duathlon en denkt in Hoogerheide een goede en stabiele wedstrijdorganisatie te hebben gevonden. Het NK betreft een stayerwedstrijd en vindt plaats op een volledig verkeersvrij parkoers. De inschrijving wordt zo snel mogelijk geopend. Vanwege de combinatie met de RBR-series (waarvoor de complete kalender zaterdag tijdens het jaarlijkse NTB-congres gepresenteerd wordt) kan er slechts een beperkt aantal individuele atleten (met name bij de mannen) worden toegelaten. Hoeveel vrije plaatsen er beschikbaar komen, wordt duidelijk zodra bekend is (waarschijnlijk begin januari) hoeveel teams er deelnemen aan de RBR-series.

Voor de toekenning van die individuele startplekken zal de inschrijfprocedure voor NK’s gevolgd worden.

Website Run Bike Run Hoogerheide

NK Sprint duathlon terug op kalender
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer