Mixed teamrelay-testweekend

Voorbereiding op Tokio 2020

Mixed teamrelay-testweekend voor atleten uit 1999 of eerder

De NTB organiseert in het weekend van 9 en 10 december een mixed teamrelay-testweekend. Atleten – geboren in 1999 of eerder, die zich serieus willen inzetten voor de gemengde teamestafette – kunnen zich aanmelden voor het testweekend in Sittard.

Dit jaar werd bekend dat de mixed teamrelay in 2020 in Tokio deel uitmaakt van het olympische programma. De NTB ziet in deze gemengde teamestafette een uitgelezen mogelijkheid om internationaal goed te scoren en startplekken te verdienen voor de Olympische Spelen. Nederland veroverde dit seizoen een bronzen medaille op het WK in Hamburg en om een vervolg aan die derde plaats te geven, wordt op 9 en 10 december een testweekend gehouden op de Sportzone in Sittard-Geleen. Het doel is om potentiële atleten voor de teamestafette in kaart te brengen (zowel voor de korte als voor de middellange termijn) en de beste atleten te selecteren voor het huidige teamrelay-programma.

Uiteraard wordt niet op basis van één test in december besloten wie er in 2018 voor Nederland zullen starten in de mixed teamrelay. Wel zal een eerste schifting gemaakt worden tussen de atleten die in aanmerking komen voor start(s) in 2018 en atleten die zich verder zullen moeten ontwikkelen om voor het team in aanmerking te komen. In het voorjaar/zomer van 2018 zal er opnieuw een testweekend georganiseerd worden.

Het programma in Sittard bestaat uit drie tests die in lengte vergelijkbaar zijn met de internationale teamrelay, namelijk 200m zwemmen, 5km fietsen en 1600m lopen. Deze afstanden zullen ieder afzonderlijk in tijdritformat getest worden om de potentie, sterkte en verbeterpunten van elke atleet goed in kaart te kunnen brengen.

Aanmelden kan tot 25 november. Atleten kunnen een e-mail met recente wedstrijdresultaten en een motivatie waarom hij of zij graag deel uit wilt maken van het estafetteteam, sturen  naar Sander Berk (sander.berk@triathlonbond.nl) én Marloes Pleijte (marloes.pleijte@triathlonbond.nl). Indien nodig zal uit alle aanmeldingen een voorselectie van 32 atleten worden gemaakt. De NTB verzorgt de overnachting van de deelnemers op Watersley Sports & Talent Park. Voor beddengoed en maaltijden dient zelf gezorgd te worden.

 

Programma:

Zaterdag 9 december

14:00 – 16:00: fietsen 5km tijdrit (uitsluitend ITU legal fietsen, dus geen tijdritfietsen) op het ‘Tom Dumoulin BikePark’.

19:30 – 21:00: zwemmen, 200m borstcrawl in zwembad ‘de nieuwe Hateboer’.

  • Het BikePark is op zaterdag vanaf 10u gratis geopend om het rondje te verkennen en een warming-up te doen. Om 14:00 wordt gestart met de eerste deelnemer.
  • De eerste 30 minuten van de zwemtijd worden gebruikt als inzwemmen, daarna volgt de 200m wedstrijd met 4 starters per serie.

 

Zondag 10 december

9:00 – 11:00: lopen, 1600m op de atletiekbaan van AV Unitas.

  • De eerste 30 minuten van de looptijd worden gebruikt voor inlopen, daarna volgt de 1600m wedstrijd met 4 starters per serie.
Nederland behaalde in 2017 de derde plaats op het WK Teamrelay
Nederland behaalde in 2017 de derde plaats op het WK Teamrelay
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer