Bericht vanuit het bestuur

Nieuwe algemeen directeur NTB

We zijn verheugd te melden dat Thorwald Veneberg per 1 november 2022 start als algemeen directeur van de NTB. Veneberg stapt over van collega sportbond KNWU waar hij sinds 2008 werkzaam is, waarvan de laatste vier jaar in de functie van algemeen directeur. Het NTB-bestuur ziet in Veneberg de juiste persoon om de bond de komende jaren te leiden.

Wie is Thorwald Veneberg?

De in Amsterdam geboren Thorwald Veneberg volgde de studie Bewegingswetenschappen en werd in 2001 beroepsrenner bij Rabobank, waar hij zeven jaar als professioneel wielrenner actief is geweest. Hij kwam al op jonge leeftijd in aanraking met de triathlonsport, doordat zijn vader als triatleet actief was. Tegenwoordig zwemt, fietst en loopt Veneberg hard met als doelstelling om binnen afzienbare tijd een triathlon in wedstrijdverband te ervaren. Na zijn actieve loopbaan werd Veneberg parttime talentcoach en ontwikkelde hij zich achtereenvolgens van technisch tot algemeen directeur.

Volgende stap voor de NTB

Met de aanstelling van Veneberg wordt er een volgende stap gezet in de opbouw van onze organisatie. Thea Sybesma, waarnemend voorzitter van het bondsbestuur, is verheugd met de aanstelling van Veneberg. ‘’We zijn als bestuur blij met de komst van Thorwald. Hij heeft bij de KNWU bewezen dat hij leiding kan geven aan een organisatie en affiniteit heeft met de sport. Thorwald gaat een belangrijke rol spelen in het bouwen aan een gezonde toekomst, dat is exact wat de NTB nu nodig heeft.’’

Veneberg zelf kijkt uit naar de mooie uitdaging die op hem wacht. ‘’Ik ben enthousiast over deze volgende stap. Triathlon is een sport met een geheel eigen dynamiek én met veel enthousiaste beoefenaars. Mijn eigen levensgeluk haal ik voor een groot deel uit sport. Aangezien er veel gebeurd is binnen de bond, vind ik het belangrijk om goed te luisteren naar de behoeftes die er nu zijn. Samen met technisch directeur Henry Bonnes kunnen we mooie stappen zetten, voor zowel de breedtesport als voor de topsport.’’

Het NTB-bestuur wenst Thorwald veel succes en kijkt uit naar de samenwerking.

Huidig ai directeur, Rita van Driel, blijft voorlopig aan de NTB verbonden, zodat er een warme overdracht aan Veneberg is.

Vragen over dit bericht kunnen gericht worden aan persvoorlichter@triathlonbond.nl

Lees volgend artikel

Doe mee aan talentendag van de NTB

Lees meer