Ereplaatsen hoogst haalbare voor Nederlandse inbreng op EK Walchsee

Weer topnoteringen voor junioren in Europe Cup

Podiumplaatsen en medailles zaten er dit weekend niet in voor de equipe van triathlonNL op het EK in Walchsee. Diede Diederiks scoorde zondag op het EK halve triathlon met een negende plek het beste van de Nederlandse deelnemers aan de elite race. Nicola Spirig (SUI) en Frederick Funk (GER) wonnen de EK-titels. Diederiks draaide een sterke wedstrijd en was constant in de buurt van de top 10 te vinden. Met plek negen stelde ze een topklassering veilig. Janien Lubben eindigde als twintigste. Cornelis Scheltinga debuteerde bij de elite en toonde zich met plek 31 tevreden na een stabiele race.

Driemaal eremetaal bij agegroupers

Rob Kwaaitaal won goud bij de mannen 50-54. Het was zijn tweede EK-goud, na Weert 2019. Bert Vrieze pakte het brons bij de mannen 55-59. Zilver was er voor Peter van Ravenswaaij bij de mannen 60-64 jaar.

Van Lanen net buiten podium in Wels

Tijdens de Europe Triathlon Junior Cup in Wels, eveneens in Oostenrijk, finishte Niels van Lanen maar net buiten het podium. Van Lanen is bezig aan een sterk voorjaar en kwam dan ook met een grote grijns over de streep op slechts zeven seconden van het podium. Voor hem finishten allemaal atleten uit een eerder geboortejaar. Gjalt Panjer finishte op plek 17 en voor Mitch Kolkman was plek 23 weggelegd. Jesse Cuijpers finishte op plek 28, Olaf Jan Bosscher 32, Joost Friderichs 37, Daaf Plomp 62 in een veld met 70 deelnemende atleten. Bij de vrouwen junioren was Barbara de Koning andermaal voorin de wedstrijd te vinden. De Koning, die al een race uit de reeks cupwedstrijden won, finishte ditmaal als negende. Luna de Bruin zat daar kort achter op plek 12. Sonja de Koning finishte op plek 20, Merel Veltman debuteerde met plek 30 en Tamar Veltman eindigde op plek 34. Bij de vrouwen deden 50 deelnemers mee.

De Wolde zesde op EK aquathlon

Donderdag eindigde Silke de Wolde als zesde op het EK op het EK aquathlon, net als het EK middenafstand in Walchsee. Ze werd er tevens vierde mee bij de vrouwen onder 23 jaar. Joyce Caro finishte in die categorie op plek acht en Anna Witteveen op plaats 11. Eva Cornelisse stapte uit tijdens het lopen in de elitewedstrijd. Bij de mannen elite werd Roel Kwaaitaal negentiende. Hugo Jan Bosscher pakte plek 14 bij de mannen onder 23 jaar en Pim Bakker finishte daar op plek 18, voor Lucas Goené, die als 22e werd. Twee top tien noteringen waren er bij de mannen junioren. Olaf Jan Bosscher werd negende en Niels van Lanen tiende. Bij de vrouwen junioren finishte Aniek Mars ook in de top tien: negende. Merel Veltman werd vijftiende.