Terug naar Talentcentra

Regiogroepen

De schakel tussen verenigingen en regionale talentcentra

Triathlontalenten kunnen in tien regio’s onder begeleiding van een regiotrainer regelmatig in het weekend samen trainen. Op relatief korte reisafstand van hun huis en eigen vereniging komen jonge atleten samen om het maximale uit hun ontwikkeling te halen. Regiogroepen vormen de schakel tussen vereniging en RTC. Atleten wonen nog thuis en gaan daar naar school, doen mee aan wedstrijden in het Jeugd- en Juniorencircuit en werken op die manier aan hun niveau voordat de stap naar een Regionaal Trainings Centrum gemaakt kan worden.

Vierde en laatste regiotrainingsdag in Zeist
Annemiek van Vleuten inspireert triatleten

Vierde en laatste regiotrainingsdag in Zeist

Vijfenveertig triatleten deden op zondag 2 december mee aan de laatste landelijk regiotrainingsdag van het jaar in Zeist. Op het programma stonden een zwemtraining en een crosslooptraining, terwijl wereldkampioene Annemiek van Vleuten tussen de trainingen een inspirerende presentatie verzorgde over haar ups and downs in de wielersport.

Lees meer
Lees volgend artikel

NTC Paratriathlon

De paratriathlon is sinds 2016 een sport op de Paralympische Spelen. In het opleidingsprogramma van de NTB bereiden de topatleten zich voor om deel te nemen aan EK’s, ... Lees meer