Terug naar Talentcentra

NTC Sittard

Topsport beoefenen, wonen en studeren in Sportzone Limburg

Het Nationaal Triathlon Trainingscentrum (NTC) in Sittard is in oktober 2007 van start gegaan en biedt getalenteerde triatleten de mogelijkheid om wonen, studeren en het beoefenen van topsport te combineren.

Met ondersteuning van NOC*NSF, provincie Limburg, gemeenten binnen de Sportzone, Topsport Limburg met haar partners, sponsors en de NTB is het topsport programma doorontwikkeld. Voor Olympisch Triathlon zijn er trainingsgroepen en coaches voor de gehele leerlijn van junioren weekendopleiding, Regionaal weekopleiding (RTC), nationaal weekopleiding (NTC) en de Olympische kernploeg (NTC).

Selectie 2020/2024

Maaike Caelers

Maaike Caelers

Open
Maaike Caelers

Maaike Caelers maakte al op negenjarige leeftijd kennis met de triathlonsport en debuteerde in 2012 op 21-jarige leeftijd op de Olympische Spelen in Londen. In 2017 maakte ze deel uit van het Nederlandse kwartet dat een bronzen medaille veroverde op het WK mixed teamrelay in Hamburg.

Jorik van Egdom

Jorik van Egdom

Open
Jorik van Egdom

Jorik van Egdom, zoon van oud-marathonkampioen Peter van Egdom, begon als hardloper, maar maakte een succesvolle switch naar de triathlonsport. In 2016 veroverde hij zowel de wereldtitel triathlon als duathlon bij de beloften (onder 23 jaar) en was hij goed voor brons op het WK duathlon voor elite.

Maya Kingma

Maya Kingma

Open
Maya Kingma

Maya Kingma heeft een zwemachtergrond en dat geeft haar in triathlons vaak een vliegende start.  Twee keer finishte ze in de World Triathlon Series bij de eerste twintig: in 2016 in Leeds waar ze op de veertiende plaats eindigde en in 2018 in Bermuda waar ze als zestiende finishte.

Rachel Klamer

Rachel Klamer

Open
Rachel Klamer

Rachel Klamer is de eerste Nederlandse triatlete in de geschiedenis die een World Triathlon Series-race – meetellend voor het wereldkampioenschap – op haar naam schreef. Ze deed dat in de openingswedstrijd van het seizoen 2018 in Abu Dhabi. De atlete uit Overijssel deed in 2014 (Londen) en 2018 (Rio de Janeiro) mee aan de Olympische Spelen.

Menno Koolhaas

Menno Koolhaas

Open
Menno Koolhaas

Menno Koolhaas was een voetballer in zijn jeugdjaren, maar raakte in 2005 verslingerd aan de triathlonsport. Highlights tot nu toe zijn zijn derde plek in de ETU European Cup in Weert in 2016 en zijn Nederlandse titel OD Elite in Amsterdam in hetzelfde jaar.

Kirsten Nuyes

Kirsten Nuyes

Open
Kirsten Nuyes

Kirsten Nuyes, die een Belgische vader heeft en een Nederlandse moeder, begon op haar vijfde met zwemmen en deed aan veldlopen voordat ze de overstap naar de triathlon maakte. Zowel in 2016 als in 2017 veroverde Nuyes de Nederlandse sprint titel bij de elite.

Marco van der Stel

Marco van der Stel

Open
Marco van der Stel

Marco van der Stel verruilde in 2010 wedstrijdzwemmen voor de triathlonsport. In 2017 maakte hij deel uit van het Nederlandse kwartet dat in Hamburg de bronzen medaille veroverde op het WK. Begin 2018 schreef hij zijn eerste World Cup – in het Spaanse Melilla – op zijn naam.

Nationale selectie 2024

Jeanine Kocken

Jeanine Kocken

Marije Dankelman

Marije Dankelman

Rani Škrabanja

Rani Škrabanja

Rianne de Croock

Quinty Schoens

Quinty Schoens

Niek Heldoorn

Niek Heldoorn

Youri Keulen

Elianne Huitema

Elianne Huitema

Lees volgend artikel

NTC Paratriathlon

De paratriathlon is sinds 2016 een sport op de Paralympische Spelen. In het opleidingsprogramma van de NTB bereiden de topatleten zich voor om deel te nemen aan EK’s, ... Lees meer