Terug naar Talentcentra

NTC Paratriathlon

Topsporters met een beperking op weg naar de Paralympische Spelen

De paratriathlon is sinds 2016 een sport op de Paralympische Spelen. In het opleidingsprogramma van de NTB bereiden de topatleten zich voor om deel te nemen aan EK’s, WK’s en het allerhoogste, de Spelen. Viermaal per week wordt er gezamenlijk getraind door de atleten, die daarnaast een individueel programma volgen. Daarnaast wordt er regelmatig in Sittard getraind met de atleten van het NTC en de weekendopleidingen van de NTB.

Tijdens de Spelen van Rio wonnen Jetze Plat en Geert Schipper goud en zilver in de klasse voor rolstoelatleten. Deze grote successen inspireren de atleten en technische staf om elke dag het allerhoogste na te streven, op weg naar Tokio 2020.

Paratriathlon Tokio TeamNL selectie

Margret IJdema

Margret IJdema

Open
Margret IJdema

Margret IJdema (1976) deed aan paardensport en handbiken voordat ze in 2017 haar debuut maakte in een triathlon. IJdema komt uit in de PTWC H1-categorie voor rolstoelatleten.

Maurits Morsink

Maurits Morsink

Open
Maurits Morsink

Maurits Morsink (1991) was in zijn jeugd hockeydoelman en rugbyer in valide sportteams, begon zijn paracarrière als wielrenner en is sinds 2016 verslingerd aan triathlon. Morsink komt uit in de PTS2 klasse.

Nico van der Burgt

Nico van der Burgt

Open

Jetze Plat

Jetze Plat

Open
Jetze Plat

Jetze Plat (1991) combineert handbiken en paratriathlon en doet dat met veel succes.  Hij veroverde in 2016 een gouden medaille in de paratriathlon in Rio de Janeiro en een bronzen medaille in de wegwedstrijd handbiken. Plat komt uit in de PTWC H2-klasse voor atleten in een rolstoel en is inmiddels meervoudig wereldkampioen triathlon.

Geert Schipper

Geert Schipper

Open
Geert Schipper

Geert Schipper (1977) kwam in 2004 na een vliegtuigongeluk in een rolstoel terecht, maar heeft daarna niet bepaald stilgezeten. Schipper doet aan handbiken en sinds 2013 aan triathlon. Schipper, die uitkomt in de PTWC H2-klasse, veroverde in Rio de Janeiro – achter landgenoot Plat – de zilveren medaille.

Paratriathlon opleidingsselectie

Brendan Bisschoff

Sander Koomen

Sander Koomen

Matthijs Schakel

Matthijs Schakel

Bo van den Brink

Bo van den Brink

Update Jetze Plat
Winter maakt plaats voor start van het seizoen

Update Jetze Plat

Jetze Plat hoopt in 2020 in Tokio zijn olympische titel te prolongeren. Hij houdt ons de komende maanden op de hoogte van belevenissen in het pré-olympische jaar.

Lees verder
Lees volgend artikel

Regiogroepen

Triathlontalenten kunnen in tien regio’s onder begeleiding van een regiotrainer regelmatig in het weekend samen trainen. Op relatief korte reisafstand van hun huis en eigen ... Lees meer