NTC Sittard

Topsport beoefenen, wonen en studeren in Sportzone Limburg

Het Nationaal Triathlon Trainingscentrum (NTC) in Sittard biedt getalenteerde triatleten de mogelijkheid om wonen, studeren en het beoefenen van topsport te combineren.

Met ondersteuning van NOC*NSF, provincie Limburg, gemeenten binnen de Sportzone, Limburg Sport met haar partners, sponsors en de NTB is het topsport programma doorontwikkeld. Voor Olympische Triathlon zijn er trainingsgroepen en coaches voor de gehele leerlijn van junioren weekendopleiding, Regionaal weekopleiding (RTC), nationaal weekopleiding (NTC) en de Olympische kernploeg (NTC).

Selectie Tokio TeamNL

Jorik van Egdom

Jorik van Egdom

Open
Jorik van Egdom

Jorik van Egdom, zoon van oud-marathonkampioen Peter van Egdom, begon als hardloper, maar maakte een succesvolle switch naar de triathlonsport. In 2016 veroverde hij zowel de wereldtitel triathlon als duathlon bij de beloften (onder 23 jaar) en was hij goed voor brons op het WK duathlon voor elite.

Maya Kingma

Maya Kingma

Open
Maya Kingma

Maya Kingma heeft een zwemachtergrond en dat geeft haar in triathlons vaak een vliegende start.  Twee keer finishte ze in de World Triathlon Series bij de eerste twintig: in 2016 in Leeds waar ze op de veertiende plaats eindigde en in 2018 in Bermuda waar ze als zestiende finishte.

Rachel Klamer

Rachel Klamer

Open
Rachel Klamer

Rachel Klamer is de eerste Nederlandse triatlete in de geschiedenis die een World Triathlon Series-race – meetellend voor het wereldkampioenschap – op haar naam schreef. Ze deed dat in de openingswedstrijd van het seizoen 2018 in Abu Dhabi. De atlete uit Overijssel deed in 2014 (Londen) en 2018 (Rio de Janeiro) mee aan de Olympische Spelen.

Marco van der Stel

Marco van der Stel

Open
Marco van der Stel

Marco van der Stel verruilde in 2010 wedstrijdzwemmen voor de triathlonsport. In 2017 maakte hij deel uit van het Nederlandse kwartet dat in Hamburg de bronzen medaille veroverde op het WK. Begin 2018 schreef hij zijn eerste World Cup – in het Spaanse Melilla – op zijn naam.

NTB Talent TeamNL selectie

Menno Koolhaas

Menno Koolhaas

Kirsten Nuyes

Kirsten Nuyes

Rani Škrabanja

Rani Škrabanja

Quinty Schoens

Quinty Schoens

Niek Heldoorn

Niek Heldoorn

Youri Keulen

Jesse Cuijpers

Lees volgend artikel

Regionale talentcentra

Regionale talentcentra zijn de broedplaatsen voor jong triathlontalent, dat de stap naar het NTC nog moet maken. Veel atleten komen in een RTC terecht vanuit de Talentendagen en ... Lees meer