Nederlandse Triathlon Bond
Terug naar Meedoen

WK Rotterdam

Rotterdam is van 14 tot en met 17 september het decor van de ITU World Triathlon Grand Final en de wereldkampioenschappen triathlon

WK Rotterdam

Rotterdam is van 14 tot en met 17 september het decor van de ITU World Triathlon Grand Final en de wereldkampioenschappen triathlon voor paratriatleten, beloften (onder 23 jaar), junioren en agegroup-atleten. Het is voor de eerste keer dat de beste triatleten ter wereld in Nederland gaan strijden om de wereldtitels op de sprint- en olympische afstand. Naast de atleten die deel uit maken van de nationale selectie hebben ook meer dan driehonderd Nederlandse agegroup-atleten zich gekwalificeerd voor het WK. Doe je zelf niet mee, kom dan als toeschouwer naar de havenstad! De wedstrijden voor eliteatleten vormen op zaterdag 16 september het hoogtepunt. Ook is er op vrijdag 15 september een ‘Kids Experience’ op ‘De kop van Zuid’ en op de slotdag, zondag 17 september kan iedereen meedoen aan de Open Sprint Race.

Het complete programma van de ITU World Triathlon Grand Final vind je hier.

Overzicht van alle Nederlandse WK Deelnemers
Rotterdam is van 14 tot en met 17 september het decor van de ITU World Triathlon Grand Final en de wereldkampioenschappen triathlon voor paratriatleten, beloften (onder 23 jaar), junioren en agegroup-atleten.
Rotterdam is van 14 tot en met 17 september het decor van de ITU World Triathlon Grand Final en de wereldkampioenschappen triathlon voor paratriatleten, beloften (onder 23 jaar), junioren en agegroup-atleten.

Oranjecamping

Om het Nederlands feestje nog meer glans te geven, wordt een heuse Oranjecamping ingericht. Stadscamping Rotterdam, tegenover Diergaarde Blijdorp dient als uitvalsbasis voor de Nederlandse agegoupers en hun supporters. De agegroupcoördinator zal er zelf ook de hele week zijn bivak opzetten, zorgen voor feestelijke aankleding en zelf aanwezig zijn als vraagbaak en aanspreekpunt. De camping ligt op vijf kilometer van het wedstrijdterrein en op het kampeerterrein is voldoende ruimte voor de Nederlandse triatleten en hun gevolg. Atleten die liever kiezen voor wat meer comfort en luxe, kunnen ook met een camper of caravan terecht bij Stadscamping Rotterdam. Tevens zijn er blokhutten te huur op het kampeerterrein en voor wie liever in een hotel slaapt, heeft WK-organisator TIG Sports hotelaanbiedingen.
Stadscamping Rotterdam is gelegen op de Kanaalweg, tegenover Diergaarde Blijdorp, aan de rand van het centrum en vlakbij de uitvalswegen A20 en A13. Met de bus of de fiets is het centrum van de stad bereikbaar in tien minuten en te voet in een half uur. Tijdig reserveren wordt aanbevolen en de vermelding dat men voor de triathlon komt, zorgt ervoor dat er vooraf inzicht is in de belangstelling, zodat de faciliteiten daarop aangepast kunnen worden.

Reserveer een plekje. 

Vrijwilligers

Wil of kun je niet meedoen, maar wel nauw betrokken zijn bij de organisatie van het grootste triathlonevenement ooit in Nederland en geweldige ervaring opdoen? Word dan vrijwilliger bij de ITU Triathlon Championships Rotterdam 2017!

Er zijn verschillende functies, afhankelijk van je ervaring en je voorkeuren. Minimale leeftijd voor aanmelding als vrijwilliger is 16 jaar.

Meer informatie en aanmelding. 

Startlijsten WK Rotterdam bekend

De ITU heeft alle startlijsten voor het WK vrijgegeven. Meer dan 400 Nederlanders doen mee.

Lees meer
Prinses Margriet woont WK paratriahlon bij

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is vrijdag 15 september in Rotterdam aanwezig bij het WK paratriathlon

Lees meer
Over de grens: Dwight Senduk

Ze wonen verspreid over de hele wereld – in Barcelona, de Verenigde Staten en Maleisië – maar Dwight Senduk, Christina Draijer en Willehard en Jane Wortelboer hebben allemaal hetzelfde doel: vlammen op het WK in Rotterdam.

Lees via Transition
Lees volgend artikel

Start2Tri

Heb je altijd al eens aan een triathlon mee willen doen, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Meld je dan aan voor een van de vele Start2Tri cursussen die in het hele land door ... Lees meer