Nederlandse Triathlon Bond

WK Rotterdam

Rotterdam was in september 2017 het decor van de ITU World Triathlon Grand Final en de wereldkampioenschappen triathlon

WK Rotterdam

Rotterdam was tussen 14 en 17 september 2017 het decor van de ITU World Triathlon Grand Final en de wereldkampioenschappen triathlon voor paratriatleten, beloften (onder 23 jaar), junioren en agegroup-atleten. Het was voor de eerste keer dat de beste triatleten ter wereld in Nederland streden om de wereldtitels op de sprint- en olympische afstand. Naast de atleten die deel uit maken van de nationale selectie hadden ook bijna vierhonderd (!) Nederlandse agegroup-atleten zich gekwalificeerd voor dit WK.

Bekijk video Bekijk video
Bekijk de hoogtepunten van het WK in Rotterdam
Overzicht van alle Nederlandse WK Deelnemers
De Grand Final in Cijfers

Over alle vier de wedstrijddagen gerekend waren er bijna 4600 atleten actief in Rotterdam, een voor Nederland ongekend hoog aantal. Niet alleen het aantal atleten is indrukwekkend, ook het aantal verschillende nationaliteiten: de deelnemers kwamen uit liefst 74 verschillende landen.

Lees via Transition
Zeven Nederlandse wereldkampioenen in Rotterdam

Ruim 3500 atleten sloten in Rotterdam het wereldkampioenschap triathlon af in de agegroup-races over de standaard- en sprintafstand. Nederland veroverde vijf gouden medailles op de standaard afstand en twee op de sprint afstand.

Lees via Transition
Mario Mola prolongeert wereldtitel in Rotterdam

Mario Mola heeft tijdens de ITU Grand Final in Rotterdam zijn wereldtitel triathlon geprolongeerd. De 27-jarige Spanjaard kwam in de regenachtige Maasstad als derde over de streep en dat was genoeg om de concurrentie in de eindstand voor te blijven. De dagzege ging verrassend naar de Fransman Vincent Luis. Marco van der Stel, de enige Nederlander in de race, eindigde op de 35e plaats.

Lees via Transition
Lees volgend artikel

Nationale kampioenschappen

De meeste nationale kampioenschappen in Nederland staan open voor iedereen. Wil je in aanmerking komen voor de ereprijzen en/of prijzengeld dan gelden echter een paar regels. Zo ... Lees meer