Verenigingen

Gezelligheid en gelijkgestemden vind je bij een triathlonvereniging

Verenigingen

Verenigingen zijn de hoekstenen van de triathlonsport in Nederland. Je kunt er sporten onder begeleiding van gediplomeerde trainers, maar misschien wel het belangrijkste is dat je er gelijkgestemde mensen vindt om samen mee te trainen. Want naast (individuele) prestaties – of dat nu het finishen is in je eerste triathlon of het volbrengen van een Ironman – is gezelligheid en verbondenheid een groot onderdeel van de triathlonsport. Het voordeel van lid zijn van een vereniging is verder dat de lidmaatschapskosten bij de NTB lager zijn dan die van individuele leden. Bovendien kun je als verenigingslid bij veel clubs in Nederland meedoen aan één van de vele teamcompetities of het Jeugd- en juniorencircuit voor atleten van 12 tot en met 19 jaar.

Triathlonverenigingen
Als verenigingslid kun je bij veel clubs in Nederland meedoen aan één van de vier teamcompetities.
Als verenigingslid kun je bij veel clubs in Nederland meedoen aan één van de vier teamcompetities.

Lidmaatschap triathlonvereniging

Verenigingen die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen lid worden van de Nederlandse Triathlon Bond.
De leden van de vereniging worden dan geregistreerd als verenigingslid, waardoor de lidmaatschapskosten voor deze leden lager worden en de vereniging deel kan nemen aan de teamcompetities (Eredivisie en 1e tot en met 4eDivisie en ) en kan worden opgenomen in het verenigingsklassement van het Jeugd- en Juniorencircuit.

Meer informatie en/of aanmelding? Neem een kijkje in het kenniscentrum of mail naar leden@triathlonbond.nl

Overzicht lidmaatschapskosten
Lees volgend artikel

Agegroupwedstrijden

Jaarlijks zijn er over de hele wereld kampioenschappen waarin atleten die geen deel uitmaken van de nationale (elite-)selectie Nederland kunnen vertegenwoordigen in de zogenaamde ... Lees meer