Kennismakingsdagen jeugd

Doe mee aan de talent- en inspiratiedagen

Maak een vliegende start op de triathlon!

Ben je tussen de twaalf en achttien jaar oud – of ken je iemand in die leeftijdscategorie – en wil je graag kennismaken met de triathlonsport?  De Nederlandse Triathlon Bond is altijd op zoek naar nieuw talent, maar ook naar jeugd die het leuk vindt om kennis te maken met triathlon.

Jaarlijks organiseren we daarom een gratis toegankelijke talent- en inspiratiedag. Iedereen die graag een keer wil kennismaken met triathlon en/of toe is aan een nieuwe uitdaging, is welkom op deze dag. Dus vind je het leuk om te zwemmen, fietsen en/of hardlopen – en dat kan bijna iedereen wel -, wil je graag op een leuke manier je energie kwijt en sport je graag buiten? Hou deze pagina dan in de gaten!

De inspiratiedag van 2020 kon vanwege COVID-19 helaas niet doorgaan, maar we hopen natuurlijk dat we in het voorjaar van 2021 weer ‘mogen’! Zodra de nieuwe datum bekend is zullen we die hier delen. 

Tijdens de talent- en inspiratiedag staan een zwemtraining en een hardlooptraining onder leiding van ervaren NTB-trainers op het programma die je graag tips en trucs geven. Ook wordt er informatie gegeven over jeugdtriathlon bij verenigingen of – als de trainers daar mogelijkheden toe zien – het talentprogramma van de bond.

Kan of wil je niet zo lang wachten of wéét je al dat je ‘op triathlon’ wil? Neem dan vooral een kijkje op deze pagina, hier vind je alles over de mogelijkheden om onze mooie sport te gaan beoefenen.

Bekijk video Bekijk video
Ben jij enthousiast over triathlon? Bekijk de promovideo!

Triatlete Kim van ’t Verlaat (18) over haar passie voor triathlon:

“Triathlon is zwemmen, fietsen en hardlopen. Het is superleuk om tijdens wedstrijden je medeatleten te zien, elk evenement heeft een waar familiegevoel. Het is een toffe, heel gezellige multisport!”

Nederlandse Triathlon Bond

Informatie

Vragen? Mail naar marcel.ten.wolde@triathlonbond.nl

Talentdagen NOC*NSF

Nederland heeft de ambitie om bij de beste topsportlanden in de wereld te horen. Dit is de reden dat de sportbonden en NOC*NSF de handen ineen hebben geslagen en in 2014 zijn gestart met de organisatie van nationale NOC*NSF Talentdagen. De NOC*NSF Talentdagen richten zich met name op het proces van talentidentificatie.

De Talentdagen zijn bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar, die voldoen aan een bepaald fysiek sportprofiel, het maximale uit zichzelf willen halen en de aanwezige sporten nog niet beoefenen. De deelnemende sporten worden op basis van kenmerken onderverdeeld in drie profielen: Lang & Sterk, Explosief & Snel en Uithoudingsvermogen.

Op basis van het gekozen profiel ondergaat de sporter op de Talentdag verschillende fysieke testen en metingen.

Na afloop van elke NOC*NSF Talentdag worden de resultaten van de testen zorgvuldig bestudeerd, besproken en uiteindelijk geanalyseerd op basis van een aantal criteria. Op basis hiervan besluit een bond of zij je uitnodigen voor een vervolgdag, waar verder kennis gemaakt kan worden met deze sport. Zowel de sporter als de bond bekijken en bespreken tijdens de vervolgdag de mogelijkheden en route tot instroom in het opleidingsprogramma van de bond.

Talentdagen NOC*NSF
NOC*NSF Talentdag
Lees volgend artikel

Verenigingen

Verenigingen zijn de hoekstenen van de triathlonsport in Nederland. Je kunt er sporten onder begeleiding van gediplomeerde trainers, maar misschien wel het belangrijkste is dat je ... Lees meer