Kennismakingsdagen jeugd

Doe mee aan de talent- en inspiratiedagen 2019

Maak een vliegende start op de triathlon!

Ben je tussen de twaalf en achttien jaar oud – of ken je iemand in die leeftijdscategorie – en wil je graag kennismaken met de triathlonsport? Geef je dan op voor een van onze talent- en inspiratiedagen die de komende maanden in heel Nederland plaatsvinden.

De Nederlandse Triathlon Bond is altijd op zoek naar nieuw talent, maar in tegenstelling tot vorige jaren zijn de talent- en inspiratiedagen in 2019 (vooral) ook bedoeld om jeugd kennis te laten maken met triathlon.

Iedereen die graag een keer wil kennismaken met triathlon en/of toe is aan een nieuwe uitdaging, is welkom tijdens de talent- en inspiratiedagen. Dus vind je het leuk om te zwemmen, fietsen en/of hardlopen – en dat kan bijna iedereen wel -, wil je graag op een leuke manier je energie kwijt en sport je graag buiten? Meld je dan aan voor één van de dagen. Deelname is gratis.

Tijdens de talent- en inspiratiedagen staan een zwemtraining en een hardlooptraining onder leiding van ervaren NTB-trainers op het programma die je graag tips en trucs geven. Ook wordt er informatie gegeven over jeugdtriathlon bij verenigingen of – als de trainers daar mogelijkheden toe zien – het talentprogramma van de bond.

Triatlete Kim van ’t Verlaat (18) over haar passie voor triathlon:

“Triathlon is zwemmen, fietsen en hardlopen. Het is superleuk om tijdens wedstrijden je medeatleten te zien, elk evenement heeft een waar familiegevoel. Het is een toffe, heel gezellige multisport!”

Nederlandse Triathlon Bond

Talent- en inspiratiedagen 2019

  • 30 maart Sittard
  • 6 april Almere
  • 13 april Groningen
  • 25 mei Alkmaar
  • 6 oktober Utrecht

Programma 2020 volgt binnenkort

Informatie

Vragen? Mail naar marcel.ten.wolde@triathlonbond.nl

Ik wist niet dat ik het in me had

Onder het motto ‘Ik wist niet dat ik het in me had’ organiseert NOC*NSF ook jaarlijks een Talentdag, een nationale zoektocht naar sporttalenten. Jongeren tussen twaalf en achttien jaar worden uitgenodigd om zich in de praktijk te laten testen. Hoe hoog kan jij springen? Hoe snel loop je tien meter, en dertig meter? Hoeveel vermogen kan je leveren op een fiets in een supersprint van vijf seconden? Verschillende testen, waarvan op het eerste gezicht misschien niet helemaal duidelijk is met welke takken van sport dit verband houdt. Toch kan die link gelegd worden, omdat je met deze testen inzicht krijgt in zaken als explosiviteit, snelheid, kracht en uithoudingsvermogen.

Ik wist niet dat ik het in me had
Ik wist niet dat ik het in me had
Lees volgend artikel

Verenigingen

Verenigingen zijn de hoekstenen van de triathlonsport in Nederland. Je kunt er sporten onder begeleiding van gediplomeerde trainers, maar misschien wel het belangrijkste is dat je ... Lees meer