Inschrijving voor wedstrijden

Alle evenementen op één plek

Inschrijven voor wedstrijden

Onder de vlag van de Nederlandse Triathlon Bond vinden jaarlijks, verspreid door heel Nederland, meer dan honderd wedstrijden plaats. Dit zijn niet alleen de standaard triathlons (zwemmen, fietsen, lopen) maar ook duathlons (lopen, fietsen, lopen), wintertriathlons (met schaatsen), winterduathlons, crosstriathlons, crossduathlons, zwemlopen en zelfs varianten met kanoën en skeeleren. Voor ieder wat wils dus: van jong tot oud, van beginner tot gevorderde, van top- tot breedtesporter. Je kunt het zo zwaar en uitdagend maken als je zelf wilt, want ook de afstanden variëren: van heel kort tot heel lang.

Deelname aan wedstrijden is veelal mogelijk zonder lidmaatschap van de NTB. Kijk hier voor alle voordelen die het lidmaatschap biedt.

Alle evenementen zijn terug te vinden op de wedstrijdkalender op mijn.triathlonbond.nl. Via deze website kun je je – na het aanmaken van een (gratis) profiel –  inschrijven voor een wedstrijd, vind je contactinformatie en een doorverwijzing naar de website van de organisatie. Triathlon is een snelgroeiende sport en wedstrijden zijn steeds sneller volgeboekt. Wacht dus niet te lang met inschrijven.

Wedstrijdkalender

Afmelden voor wedstrijden

We hopen het natuurlijk niet, maar het kán natuurlijk gebeuren dat je – bijvoorbeeld als gevolg van ziekte of een blessure of veranderde plannen – toch niet kunt meedoen aan een wedstrijd waarvoor je hebt ingeschreven.

Omdat voor veel wedstrijden het aantal ingeschrijvingen groter is dan het aantal beschikbare startplaatsen, wordt het bijzonder op prijs gesteld als je je tijdig afmeldt bij de betreffende organisatie. Startnummers zijn zonder toestemming van de organisatie ook niet overdraagbaar op andere atleten. Dat heeft niet alleen met verzekeringen te maken, maar ook met de eventuele wachtlijst.

Of je je inschrijfgeld terugkrijgt verschilt ook per organisatie. Er zijn vaak al kosten gemaakt, waardoor restitutie niet altijd (geheel) plaatsvindt. Voor organisaties die gebruik maken van de Idealmodule van NTBinschrijvingen.nl geldt deze annuleringsregeling. Organisaties die geen gebruik maken van Ideal via de NTB mogen hun eigen regeling hanteren, maar het wordt aangeraden de NTB-voorwaarden te volgen.

Lees volgend artikel

Start2Tri

Heb je altijd al eens aan een triathlon mee willen doen, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Meld je dan aan voor een van de vele Start2Tri cursussen die in het hele land door ... Lees meer