Nederlandse Triathlon Bond

EK Weert

Het EK triathlon 2019 is in Weert met races over de olympische afstand voor elite en agegroupers, het EK junioren en het EK teamrelay

EK triathlon Weert

Met ons. In Weert. Dat is de slogan van het EK triathlon dat eind mei en begin juni plaatsvindt in de Limburgse plaats. Voor de Europese top staan er wedstrijden over de olympische afstand op het programma en het EK teamrelay. De beste junioren van Europa komen uit op de sprintafstand en voor agegroupers staat de olympische afstand op het programma. In het tweede weekend komen verenigingen uit heel Nederland naar Limburg voor de Teamcompetities Triathlon, en er zijn diverse andere evenementen, zoals de grootste scholentriathlon van Europa.

EK triathlon Weert
Het complete EK-programma via de ITU-website
Bekijk video Bekijk video
Bekijk de promo voor het EK triathlon in Weert
Wie, wat, waar in Weert
Op het EK triathlon van 29 mei tot en met 9 juni

Wie, wat, waar in Weert

Weert viert een Europees triathlonfeestje. Duizenden atleten en hun supporters trekken tussen 29 mei en 9 juni naar Limburg voor het EK triathlon of een van de andere races in twee volle wedstrijdweekends. We zetten voor je op een rijtje wat er – en waar en wanneer – allemaal te doen is in Weert.

Lees verder
Maaike Caelers: opnieuw beginnen

Maaike Caelers is de beste triatlete die Weert ooit voortbracht. Zij beëindigde recent haar carrière en is nu betrokken in de toernooidirectie van het EK in Weert. Afgelopen winter sprak Transition met de oud-topatlete.

Lees via Transition
Technisch directeur Adrie Berk heeft de namen vrijgegeven
Selecties EK triathlon Weert bekend

Technisch directeur Adrie Berk heeft de namen vrijgegeven

Technisch directeur Adrie Berk heeft de selecties bekend gemaakt voor het EK triathlon dat van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni in Weert plaatsvindt. In totaal komen eenentwintig Nederlandse elite-atleten en junioren aan de start in Weert, naast een omvangrijk aantal agegroupatleten.

Lees het selectiebericht
Lees volgend artikel

Nationale kampioenschappen

De meeste nationale kampioenschappen in Nederland staan open voor iedereen. Wil je in aanmerking komen voor de ereprijzen en/of prijzengeld dan gelden echter een paar regels. Zo ... Lees meer