VERENIGINGEN / ORGANISATIES

Bij de Nederlandse Triathlon Bond zijn ca. 60 organisaties aangesloten, die op jaarbasis meer dan 100 evenementen organiseren. Deze evenementen zijn zeer divers en bieden - verspreid over het jaar - voor alle doelgroepen meer dan voldoende mogelijkheden om een vorm van combiduursport te beoefenen. Triathlon, Run Bike Run, wintertriathlon, winterduathlon, crosstriathlon, crossduathlon, zwemlopen en zelfs varianten met kanoën, etc. zijn terug te vinden op de NTB evenementenkalender. Er zijn startmogelijkheden voor iedereen:  van piepjong tot fitte vutter, van beginner tot gevorderde, van top- tot breedtesporter. Je kunt het zo zwaar en uitdagend maken als je zelf wilt, want ook de afstanden variëren: van heel kort tot heel lang.  

Evenementen kunnen ook worden georganiseerd door verenigingen die zijn aangesloten bij de NTB, maar veruit de meeste verenigingen houden zich bezig met het verzorgen van zowel kwalitatief als kwantitatief trainingsaanbod voor hun leden. Inmiddels zijn er zo’n 125 verenigingen, die gezamenlijk ruim 6000 leden tellen. De leden van de NTB-verenigingen worden geregistreerd als verenigingslid, waardoor de lidmaatschapskosten voor deze leden lager zijn en de vereniging deel kan nemen aan de teamcompetities (de Ere-, 1e, 2e en 3eDivisie en met ingang van 2016 ook de Run Bike Run Series).

Om lid te kunnen worden van de NTB dient een vereniging of Stichting te staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Klik hier voor alle lidmaatschapsinformatie voor zowel verenigingen/organisaties, als atleten).

Gratis: DAS Juridische Adviesdesk voor de Sport

Sportverenigingen en -organisaties hebben regelmatig te maken met juridische vragen. Als Nederlandse Triathlon Bond willen wij ze daarbij graag ondersteunen.

 

Met veel plezier bieden wij u de DAS Juridische Adviesdesk voor de Sport. Verenigingen en organisaties die lid zijn van de NTB kunnen hiervan gratis en onbeperkt gebruikmaken.

Wanneer schakelt u de Adviesdesk in?
U kunt telefonisch of per mail uw juridische vragen stellen aan de specialisten van DAS. U hebt bijvoorbeeld een vraag over een besluit van de gemeente? U wilt een trainer in dienst nemen en hebt vragen over de arbeidsovereenkomst? U hebt een geschil met de beheerder van uw sportaccommodatie? Een sponsor komt zijn verplichtingen niet na? Zowel preventief als bij een geschil kunt u contact opnemen met de Adviesdesk.

Wat biedt de Adviesdesk u?
De gratis dienstverlening bestaat uit eerstelijns juridisch advies. Dat betekent dat al uw juridische vragen mondeling of per mail worden beantwoord. Kan de advisering redelijkerwijs niet meer telefonisch of per mail worden gedaan?, Dan helpen we u graag verder voor een vaste prijs (‘fixed fee’). U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het bestuderen of opstellen van stukken.

U weet waar u aan toe bent!
Met de vooraf afgesproken vaste prijzen weet u precies waar u aan toe bent en wordt u achteraf niet geconfronteerd met onverwachte kosten. Soms is het vooraf bepalen van een vaste prijs niet mogelijk. In dat geval helpen de juristen van DAS u graag verder tegen een gereduceerd uurtarief.

Hoe kunt u de Adviesdesk bereiken?
Website: www.das.nl/sport
Telefoon: +31 (0) 20 651 7666
E-mail: sportdesk@das.nl

De DAS Juridische Adviesdesk voor de Sport is bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 21:00 uur.