WK Triathlon - Grand Final Rotterdam

Van 14 t/m 17 september is Rotterdam de plek waar je als triatleet wilt zijn. De Grand Final van de ITU World Triathlon Series vindt dan voor het eerst plaats in Nederland. Of je nu als deelnemer, toeschouwer of vrijwilliger naar Rotterdam gaat, dit mag je niet missen. Samen met TIG Sports, de gemeente Rotterdam en alle leden van de NTB maken we van het WK in Rotterdam straks een Nederlands feestje. En als je nog geen triatleet bent, dan is 2017 absoluut het jaar waarin je deze sport eens moet gaan proberen, bijvoorbeeld via een Start2Tri cursus in jouw regio.

 

Voorlopig programma


Een Nederlands feestje

In de aanloop naar de Grand Final 2017 willen we graag een breed pakket aan side-events inzetten om dit grootse evenement in heel Nederland te laten leven.
Hierbij zijn meerdere partijen betrokken en zoeken we nadrukkelijk de samenwerking met alle organisaties, verenigingen en enthousiaste triatleten in het hele land.
Het is de bedoeling dat triathlonverenigingen en triathlonorganisaties de spin-off van de Grand Final benutten, zich mede verantwoordelijk voelen voor het succes van deze Granf Final in Nederland en actief bijdragen aan dit succes.

Met elkaar maken we er een 'Nederlands Feestje' van!

Voor vragen over de mogelijkheden voor jouw organisatie / vereniging / omgeving, mail naar berteke.de.jong@triathlonbond.nl.

Oranjecamping

Om het Nederlands feestje nog meer glans te geven, wordt een heuse Oranjecamping ingericht. Stadscamping Rotterdam, tegenover Diergaarde Blijdorp dient als uitvalsbasis voor de Nederlandse agegoupers en hun supporters. de agegroupcoördinator zal er zelf ook de hele week zijn bivak opzetten, zorgen voor feestelijke  aankleding en zelf aanwezig zijn als vraagbaak en aanspreekpunt. De camping ligt op vijf kilometer van het wedstrijdterrein en op het kampeerterrein is voldoende ruimte voor de Nederlandse triatleten en hun gevolg. Atleten die liever kiezen voor wat meer comfort en luxe, kunnen ook met een camper of caravan terecht bij Stadscamping Rotterdam. Tevens zijn er blokhutten te huur op het kampeerterrein en voor wie liever in een hotel slaapt, heeft WK-organisator TIG Sports hotelaanbiedingen.

Stadscamping Rotterdam is gelegen op de Kanaalweg, tegenover Diergaarde Blijdorp, aan de rand van het centrum en vlakbij de uitvalswegen A20 en A13. Met de bus of de fiets is het centrum van de stad bereikbaar in tien minuten en te voet in een half uur.  Tijdig reserveren wordt aanbevolen en de vermelding dat men voor de triathlon komt, zorgt ervoor dat er vooraf inzicht is in de belangstelling, zodat de faciliteiten daarop aangepast kunnen worden.

Een plekje reserveren kan op http://www.stadscamping-rotterdam.nl/

Ambassadeurs

Verenigingen, wedstrijdorganisaties, atleten en andere enthousiastelingen binnen de triathlonwereld kunnen zich aanmelden als 'ambassadeur' van het Nederlandse Feestje.
Hiermee verbinden ze zich als 'supporter' aan het WK en zetten zich in hun eigen omgeving in om zoveel mogelijk mensen (jong en oud, al triatleet of (nog) niet) verder bekend te maken met onze prachtige sport in het algemeen en het WK Triathlon in Rotterdam in het bijzonder.

Kennis maken met de sport (bijv. via Start2Tri), meedoen aan lokale evenementen, clinics op scholen en aparte startseries voor jeugd, lokale media betrekken, sociale media gebruiken, mensen enthousiasmeren om als atleet, vrijwilligers of toeschouwer naar Rotterdam te gaan: het zijn maar enkele mogelijkheden.
Organisaties die zich met een startserie (voor kinderen of starters) willen verbinden aan het WK, kunnen zich als 'side event van het WK' presenteren.
Verenigingen / individuen mogen zich ambassadeur of supporter van het WK noemen.
We denken graag met jullie mee over de verdere mogelijkheden. Voor de eerste 25 ambassadeurs is er op zaterdag 11 maart een gave verrassing

  Word jij onze volgende ambassadeur?

Mail ons je  naam + contactgegevens en wij nemen contact met je op!

 

 

 

 

Promo

Deelnemen als agegrouper

Bij alle Europese en Wereldkampioenschappen bestaat de mogelijkheid voor atleten die geen deel uitmaken van de nationale selectie om aan het evenement deel te nemen in de zogenaamde age-groupcategorieën. Per leeftijdsgroep van 5 jaar (20-24, 25-29, 30-34, enzovoort) zijn zowel voor de mannen als de vrouwen in de meeste gevallen ruim voldoende startplaatsen beschikbaar om Nederland te vertegenwoordigen op een officieel kampioenschap. Om deel te kunnen nemen in Rotterdam is kwalificatie noodzakelijk. Die kwalificatie kan worden afgedwongen in een aantal speciaal hiervoor aangewezen evenementen in de eerste helft van 2017.

Klik hier voor alle informatie over deelname als agegroupatleet aan EK's en WK's (met o.m. het overzicht van alle kwalificatiewedstrijden, kledingeisen en het meest actuele overzicht van alle reeds geplaatste atleten per leeftijdscategorie).

Start2Tri

Het aantal deelnemers dat meedoet aan triathlons en Run Bike Runs (RBR's) groeit jaarlijks. Een substantieel deel van de nieuwkomers komt in aanraking met de combiduursportsport door een Start2Tri-cursus die wordt aangeboden door een vereniging of organisatie. In deze cursussen worden triatleten in spe onder deskundige begeleiding binnen een paar maanden klaargestoomd voor deelname aan hun eerste triathlon of RBR.

Wil je het ook een keer proberen? Klik hier voor meer informatie en een overzicht van alle Start2Tri cursussen in Nederland.

Vrijwilligers

Wil of kun je niet meedoen, maar wel nauw betrokken zijn bij de organisatie van het grootste triathlonevenement ooit in Nederland en geweldige ervaring opdoen? Word dan vrijwilliger bij de ITU Triathlon Championships Rotterdam 2017!

Er zijn verschillende functies, afhankelijk van je ervaring en je voorkeuren. Minimale leeftijd voor aanmelding als vrijwilliger is 16 jaar.

Kijk voor alle informatie en aanmelding op deze pagina.