Contact

Nederlandse Triathlon Bond
Postbus 1267
3430 BG  NIEUWEGEIN

Telefoon 030 - 751 37 70
Fax 030 - 751 37 71

KvK 40061788

Statutaire Zetel: Nieuwegeininfo@triathlonbond.nl

WK Triathlon Rotterdam
14-17 september 2017:

 

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Gepubliceerd:15 februari

Afvaardigingscriteria NK’s en internationale kampioenschappen bijgewerkt

Atleten die in 2017 willen deelnemen aan een NK, of afgevaardigd willen worden als elite atleet naar een EK of WK, doen er goed aan de afvaardigingscriteria te raadplegen. Op de NTB-site zijn de nieuwste versies te vinden. Deze week werden de criteria voor het NK en EK Lange Afstand in Almere vrijgegeven en de eisen voor deelname aan de internationale wedstrijden uit de Cross discipline.

NK Lang tijdens Challenge Almere-Amsterdam
Ook dit jaar is het NK triathlon over de Lange Afstand weer toegekend aan de Challenge Almere-Amsterdam. Daarnaast is de wedstrijd gastheer voor het Europees Kampioenschap triathlon Lange Afstand. Vanwege logistieke en promotionele redenen vinden daarbij de NK Overall en NK Age Groups in verschillende startseries plaats. Om het Nederlands Kampioenschap Overall wordt gestreden in de PRO-serie en om het Nederlands Kampioenschap van de agegroups wordt gestreden in de EK en NK agegroupserie van de Challenge Almere-Amsterdam.

Meer informatie

Afvaardigingscriteria internationale kampioenschappen Cross 2017
Om deel te nemen aan de crosskampioenschappen in 2017 dient aan een aantal criteria voldaan te worden. Daarnaast heeft de technisch coördinator de mogelijkheid een aantal atleten aan te wijzen. Als het aantal startplaatsen hiertoe mogelijkheden biedt zal het bij een aantal kampioenschappen mogelijk zijn om op eigen kosten deel te nemen aan het kampioenschap voor elite, beloften en junioren. De bondscoördinator beoordeelt hierbij of dit organisatorisch wenselijk is en of het niveau van desbetreffende atleet voldoende is om mee te kunnen met het niveau van het kampioenschap. Ook in andere gevallen kan het noodzakelijk zijn om een eigen bijdrage in rekening te brengen.

Het is van belang is om belangstelling om deel te nemen tijdig kenbaar te maken aan de technisch coördinator!

Meer informatie.

Inschrijfprocedure NK’s 2017
Door de toenemende populariteit van onze sport blijkt steeds vaker dat niet alleen bij het NK sprint en OD triathlon de vraag groter was dan het aantal beschikbare startplaatsen, maar ook bij NK’s in andere disciplines. Ook hier geldt als uitgangspunt dat kwaliteit voorop moet staan en daarom is gezocht naar een procedure om eenduidigheid en helderheid te krijgen in de wijze waarop de beschikbare startplaatsen worden verdeeld. Sinds 2015 wordt daarom voor alle NK’s gebruik gemaakt van een inschrijfprocedure.

Meer informatie.

 

 
 
Vorig bericht Vacature algemeen bestuurslid
Volgend bericht Reglementen – Regelwijzigingen 2017
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Ga voor wedstrijdverslagen, aankondigingen, achtergronden, interviews en nog veel meer triathlonnieuws naar: