Contact

Nederlandse Triathlon Bond
Postbus 1267
3430 BG  NIEUWEGEIN

Telefoon 030 - 751 37 70
Fax 030 - 751 37 71

KvK 40061788

Statutaire Zetel: Nieuwegeininfo@triathlonbond.nl

WK Triathlon Rotterdam
14-17 september 2017:

 

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Gepubliceerd:9 februari

Junioren krijgen drie kwalificatiekansen voor WK sprint Rotterdam

Nederlandse junioren (16+), die als agegrouper deel willen nemen aan het WK sprint in Rotterdam, krijgen drie kwalificatiemogelijkheden. Bij elke wedstrijd zijn vijf slots voor zowel de jongens als de meisjes te verdienen. Het gaat om atleten in de leeftijdsgroep 16-19 jaar. De wedstrijden vallen samen met het Forte Jeugd- en Juniorencircuit. Junioren hoeven dus niet deel te nemen aan de qualifiers voor senioren, die eerder al aangekondigd zijn. Reeds ingeschreven deelnemers worden in overleg overgeplaatst naar de juniorenserie.

De drie wedstrijden waar junioren zich kunnen kwalificeren, zijn de Bosbaan Triathlon, Stadstriathlon Weert en DUIN Triathlon Almere. Alle drie de wedstrijden zijn stayersprints, net als het WK ook zal zijn.

Junioren die in 2017 18 jaar of ouder zijn kunnen indien gewenst ook kwalificeren voor het WK over de Olympische Afstand. Dit kan in dezelfde kwalificatiewedstrijden als de senioren. Op de agegrouppagina van de NTB is het complete overzicht met de data te vinden. Daaruit is de triathlon van Aalten verdwenen. De organisatie heeft zich teruggetrokken als kwalificatie-evenement voor Rotterdam, maar de triathlon vindt wel gewoon plaats als gepland.


 

 

 
 
Vorig bericht Nationale selecties Run Bike Run 2017 bekend
Volgend bericht Vacature algemeen bestuurslid
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Ga voor wedstrijdverslagen, aankondigingen, achtergronden, interviews en nog veel meer triathlonnieuws naar: